TOP > 外国特許検索 > Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme

Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme

外国特許コード F040000389
整理番号 F040000389
掲載日 2005年2月22日
出願国 アメリカ合衆国
出願番号 80774501
公報番号 6465236
出願日 平成13年4月18日(2001.4.18)
公報発行日 平成14年10月15日(2002.10.15)
国際出願番号 PCT/JP1999/006392
国際公開番号 WO 2001/016302
国際出願日 平成11年11月16日(1999.11.16)
国際公開日 平成13年3月8日(2001.3.8)
優先権データ
  • 特願1999-242816 (1999.8.30) JP
発明の名称 (英語) Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme
発明の概要(英語) Bacillus sp. NTAP-1 having been deposited under accession number FERM BP-6926; and a collagen-decomposing enzyme produced by bacterium. The above enzyme (1) has a capability of hydrolyzing, at the highest efficiency, collagen and gelatin from among casein, gelatin, albumin and collagen; (2) shows the optimum pH of 3.5 to 4.5; (3) shows the optimum temperature of 65 to 70° C.; (4) after heating at 60° C. at pH 6.0 for 4 hours, sustains an activity amounting to 60% or more of the level before the heat treatment; (5) remains stable at pH 3 to 6; and a molecular weight of approximately 46,000 when measured by SDS-PAGE.
  • 発明者/出願人(英語)
  • Nishino; Tokuzo
  • Nakayama; Toru
  • Tsuruoka; Naoki
  • Akai; Minoru
  • Japan Science and Technology Corporation
国際特許分類(IPC)
米国特許分類/主・副
  • 435/221
  • 435/252.5
  • 435/252.1
  • 435/219
  • 435/220
ライセンスをご希望の方、特許の内容に興味を持たれた方は、問合せボタンを押してください。

PAGE TOP

close
close
close
close
close
close