TOP > 外国特許検索 > Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme

Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme

外国特許コード F040000389
整理番号 A071-13US
掲載日 2005年2月22日
出願国 アメリカ合衆国
出願番号 80774501
公報番号 6465236
出願日 平成13年4月18日(2001.4.18)
公報発行日 平成14年10月15日(2002.10.15)
国際出願番号 PCT/JP1999/006392
国際公開番号 WO 2001/016302
国際出願日 平成11年11月16日(1999.11.16)
国際公開日 平成13年3月8日(2001.3.8)
優先権データ
  • 特願1999-242816 (1999.8.30) JP
発明の名称 (英語) Thermostable collagen-digesting enzyme, novel microorganism producing the enzyme and process for producing the enzyme
発明の概要(英語) Bacillus sp. NTAP-1 having been deposited under accession number FERM BP-6926; and a collagen-decomposing enzyme produced by bacterium. The above enzyme (1) has a capability of hydrolyzing, at the highest efficiency, collagen and gelatin from among casein, gelatin, albumin and collagen; (2) shows the optimum pH of 3.5 to 4.5; (3) shows the optimum temperature of 65 to 70° C.; (4) after heating at 60° C. at pH 6.0 for 4 hours, sustains an activity amounting to 60% or more of the level before the heat treatment; (5) remains stable at pH 3 to 6; and a molecular weight of approximately 46,000 when measured by SDS-PAGE.
  • 発明者/出願人(英語)
  • Nishino; Tokuzo
  • Nakayama; Toru
  • Tsuruoka; Naoki
  • Akai; Minoru
  • Japan Science and Technology Corporation
国際特許分類(IPC)
参考情報 (研究プロジェクト等) CREST Social Systems for Better Environment Performance AREA
ライセンスをご希望の方、特許の内容に興味を持たれた方は、問合せボタンを押してください。

PAGE TOP

close
close
close
close
close
close