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METHOD FOR PRODUCING RICE FLOUR BREAD INCLUDING PREFERMENTATION STEP BY MOLD SUCH AS MALTED RICE

Seeds code S130012062
Posted date Jun 10, 2013
Researchers
  • (In Japanese)濱田 茂樹
  • (In Japanese)鈴木 保宏
  • (In Japanese)青木 法明
Name of technology METHOD FOR PRODUCING RICE FLOUR BREAD INCLUDING PREFERMENTATION STEP BY MOLD SUCH AS MALTED RICE
Technology summary (In Japanese)酵母による発酵前に、カビ、例えば、米麹で白米粉を加水したバッターを前発酵することにより、米粉パンを良く膨らませることができ、これにより、100%米粉を用いてパン製造ができる。
Drawing

※Click image to enlarge.

thum_2010-266917.gif
Research field
  • Flour products
Seeds that can be deployed (In Japanese)身近で、食しても安全な材料で、且つ簡易に100%米粉のパンを製造する方法を提供する。更に、膨らみが十分であり、食味・食感が良い100%米粉のパンを製造する方法を提供する。
食経験豊かで身近に入手できる米麹を使うことで、100%米粉を用いても十分なパンの膨らみを実現した。更に、米粉を製造する米品種を検討することにより、パンが十分膨らみ且つ食感も優れた100%米粉パンを提供することができる。
Usage Use field (In Japanese)米粉、パン
Application patent   patent IPC(International Patent Classification)
( 1 ) (In Japanese)国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, . (In Japanese)濱田 茂樹, 鈴木 保宏, 青木 法明, . METHOD FOR PRODUCING RICE FLOUR BREAD INCLUDING PREFERMENTATION STEP BY MOLD SUCH AS MALTED RICE. P2012-115197A. Jun 21, 2012
  • A21D   8/04     
  • A21D  13/04     
  • A23L   1/105    

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