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SWEET POTATO STARCH TO BE GELATINIZED AT LOW TEMPERATURE AND METHOD OF BREEDING SWEET POTATO INCLUDING THE STARCH IN TUBEROUS ROOT

Seeds code S100001020
Posted date Sep 17, 2010
Researchers
  • (In Japanese)片山 健二
  • (In Japanese)田宮 誠司
  • (In Japanese)小巻 克巳
Name of technology SWEET POTATO STARCH TO BE GELATINIZED AT LOW TEMPERATURE AND METHOD OF BREEDING SWEET POTATO INCLUDING THE STARCH IN TUBEROUS ROOT
Technology summary (In Japanese)デンプン濃度28%で昇温速度1℃/分で測定したときの糊化ピーク温度が38~51℃及び/又はデンプン濃度10%で測定したときの粘度上昇開始温度が45~58℃であるサツマイモ「関東116号」の塊根から採取したサツマイモデンプンである。このサツマイモデンプンを含む食品あるいはサツマイモデンプンを含むサツマイモ塊根を用いた食品である。サツマイモ品種「ベニアズマ」と「九州30号」との交配育種により、このサツマイモデンプンを塊根中に含むサツマイモを作出する。このサツマイモデンプンは、細断した塊根に水を加え、ミキサーで撹拌した懸濁液を濾過し、水洗・沈殿を繰り返し、精製する。
Research field
  • Carbohydrates and sugar chains in general
  • Unit process
  • Tubers (=corms)
Seeds that can be deployed (In Japanese)通常のサツマイモデンプンより低い温度で糊化するデンプンおよびこのデンプンを用いて製造した食品・糖類・アルコールを提供するとともに、そのデンプンを塊根中に含むサツマイモを作出する方法を提供する。
通常のデンプンより20℃程度低い温度で糊化するサツマイモデンプンおよびこのデンプンを含むサツマイモの作出方法が提供され、デンプンを分解して食品や糖類やアルコールを製造する際に、加熱温度・時間や分解反応が効率化される。
Usage Use field (In Japanese)サツマイモデンプン食品、サツマイモデンプン糖、酒
Application patent   patent IPC(International Patent Classification)
( 1 ) (In Japanese)国立研究開発法人農業・食品産業技術総合研究機構, . (In Japanese)片山 健二, 田宮 誠司, 小巻 克巳, . SWEET POTATO STARCH TO BE GELATINIZED AT LOW TEMPERATURE AND METHOD OF BREEDING SWEET POTATO INCLUDING THE STARCH IN TUBEROUS ROOT. P2001-278902A. Oct 10, 2001
  • C08B  30/00     
  • A01H   1/00     
  • A23L   1/0522   
  • A23L   1/214    
  • C13K   1/06     

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